OrdaSoft forum
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
OS Responsive Image Gallery module Support
Go to bottom Favoured: 0
TOPIC: Image Options Not Always Saving
#36928
crusonweb (User)
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Image Options Not Always Saving 1 Year, 6 Months ago Karma: 0  
I have discovered that after uploading an image through the administrator control panel, if I set the image options, click Save and then later Save & Close or Close, when I come back the options are not always saved. I have not been able to track down a specific set of steps that leads to this happening. However, it does happen more often then not, I hardly ever can get it to save the first time and require multiple attempts before it does. I do not receive an error when saving, in fact it indicates that saving was successful, and no errors appear in the Developer Console in my browser.

I'm running Joomla 3.8.1.
 
Logged Logged  
 
Last Edit: 2018/02/22 20:46 By crusonweb.
  The administrator has disabled public write access.
#36942
admin (Admin)
Admin
Posts: 6574
graph
User Online Now Click here to see the profile of this user
Re:Image Options Not Always Saving 1 Year, 6 Months ago Karma: 76  
Hello

By default any image not selected, so if you open gallery and start add image setting - they not save

You need first select some image and after: add image settings

Regards
Andrew
Ordasoft team
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#36944
crusonweb (User)
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Image Options Not Always Saving 1 Year, 6 Months ago Karma: 0  
Hello,

Thank you for the response but that is not the solution to the problem. I am clicking on the image before I fill in the fields, however saving still is not sticking. After I upload the image, I click on it, fill out the option fields I want, click save and it looks like it has saved. I can even click on another image in the gallery and then click on the new one and the fields are still populated. However, when I click Save and Close and go back to the list of galleries, and then go back in to the gallery I was just in, the fields are blank and no values were saved in the database. Most times if I then reenter the details and click Save they will actually save, but even then it isn't 100% of the time, on rare occasions I have to go through the process 3 or 4 times.

I watched the database directly through one of my tests and clicking save did not update the params column, nor did subsequent saves or the Save and Close, which is why the data is lost through the process. The params column would not update until after the gallery is closed and reopened. So I'm not sure what is wrong since the component reports that the save was successful, but clearly it is not.
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#36954
admin (Admin)
Admin
Posts: 6574
graph
User Online Now Click here to see the profile of this user
Re:Image Options Not Always Saving 1 Year, 6 Months ago Karma: 76  
I am sorry, I try reproduce your error step by step

1, I upload image
2. I select this image
3 I fill info for this image
4 I press "Save"
5. Then I have been select some other image, after, I again select image from point 2 - for me all good. I see info from point 3

If you can reproduce this error, please show how and we will fix it.

Regards
Andrew
Ordasoft team
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#36960
crusonweb (User)
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Image Options Not Always Saving 1 Year, 6 Months ago Karma: 0  
If you had continued down my explanation you would have seen that you did not test completely. As long as you remain in the gallery the info still shows but if you went on from your test:

6. Click Save and Close
7. Reopen the Gallery
8. Select the image that you uploaded in step 1 and the information is missing.

Again, I am using Joomla 3.8.1, I don't know if the problem is due to changes in the 3.8 version line. And as I also stated, I watched the database as I ran through what you listed in steps 1-5 and the params are not saved when you click the Save button during those steps. So it is clearly not saving despite saying that it is.

Thanks,
Dan
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
#36966
admin (Admin)
Admin
Posts: 6574
graph
User Online Now Click here to see the profile of this user
Re:Image Options Not Always Saving 1 Year, 6 Months ago Karma: 76  
Hello

6. Click Save and Close
7. Reopen the Gallery
8. Select the image that you uploaded in step 1 and the information is missing.

I tested these steps, I not wrote about them because they like steps 4,5,3

Could you give to us
full FTP and admin access
and our team will try to find solution special for You, FTP and admin access You can send to our contact form.
ordasoft.com/contact-us-form

Link on website.

Detail description: How reproduce error. Step by step. Detail description: how we may reproduce this.

Site Admin

username
password

FTP

FTP host
FTP username
FTP password

Thanks,
Andrew
OrdaSoft team.
 
Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Go to top
What are you looking for?
Anti-spam question: How many eyes has a typical person?