OrdaSoft forum
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error (0 viewing) 
BookLibary Component Support
Go to bottom Favoured: 0
TOPIC: Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error
hetclub (Visitor)
Posts: 0
graphgraph
User Offline
Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error 6 Years, 3 Months ago
Karma: 0  
When I try and update the component, I get the following error. Not sure why I am getting a duplicate column name error.

Duplicate column name 'fk_authors' SQL=ALTER TABLE het_booklibrary ADD COLUMN fk_authors varchar(100) NOT NULL default 0, ADD COLUMN associate_book varchar(255) default 0, ADD FOREIGN KEY (`fk_authors`) REFERENCES het_booklibrary_authors(`id`)


I get the same error, whether I load the package file or install from directory
Logged Logged
Last Edit: 2015/10/01 14:32 By .
The administrator has disabled public write access.
Taras (User)
Platinum Boarder
Posts: 2857
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error 6 Years, 3 Months ago
Karma: 58  
Hello,

1) For update you need install BookLibary Component under your previous version.

2) What version of BookLibary Component do you have and what version do you use for update - Pro Shop or Pro?

3) Try install new package on a pure Joomla, without any extensions and templates.

If you face any problems, please contact us through our contact form.
ordasoft.com/About-us/OrdaSoft.html


Thanks,
Taras
OrdaSoft team.
Logged Logged
The administrator has disabled public write access.
hetclub (Visitor)
Posts: 0
graphgraph
User Offline
Re:Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error 6 Years, 3 Months ago
Karma: 0  
So let me take these one at a time.

Joomal 3.4.4

1) For update you need install BookLibary Component under your previous version.
I have v 3.1 ShopPro installed. I am not sure what you mean by "you need install BookLibary Component under your previous version". I am trying to install the update using Extension Manager. I started by installing com_booklibrary_shop_pro3.5_2015_09_24.zip and the first error that comes up is:

Table 'hetxxxx_test.het_vehiclemanager_const' doesn't exist SQL=ALTER TABLE het_vehiclemanager_const ADD UNIQUE (`const`)

When I try and go to booklibrary (/administrator/index.php?option=com_booklibrary) It comes up with a blank screen.

When I go back to Extension Manager and try to install it again. I get the following error:
Duplicate column name 'fk_authors' SQL=ALTER TABLE het_booklibrary ADD COLUMN fk_authors varchar(100) NOT NULL default 0, ADD COLUMN associate_book varchar(255) default 0, ADD FOREIGN KEY (`fk_authors`) REFERENCES het_booklibrary_authors(`id`)

I should also mention we are tied in with VirtueMart as well.
Logged Logged
Last Edit: 2015/10/02 18:43 By .
The administrator has disabled public write access.
Taras (User)
Platinum Boarder
Posts: 2857
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error 6 Years, 3 Months ago
Karma: 58  
Hello,

Sorry for the delay in replying.

Give us please - link on website, FTP and admin access and our team will make for you update from v 3.1 ShopPro to 3.5 ShopPro, FTP and admin access You can send to our contact form.
ordasoft.com/About-us/OrdaSoft.html

Link on website

Joomla Admin

username
password


FTP

FTP host

FTP username

FTP password

Thanks,
Taras
OrdaSoft team.
Logged Logged
The administrator has disabled public write access.
hetclub (Visitor)
Posts: 0
graphgraph
User Offline
Re:Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error 6 Years, 2 Months ago
Karma: 0  
I sent all the requested information to akbet@ordasoft.com and I havent heard anything back on the status of upgrading to 3.5. I had to delay a week before getting back to you as I was gone. Email was sent to you on Oct 26th. Thank you for the assist.

Aaron
Logged Logged
The administrator has disabled public write access.
Taras (User)
Platinum Boarder
Posts: 2857
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Re:Error: Updating to 3.5 I get a duplicate error 6 Years, 2 Months ago
Karma: 58  
Dear Aaron,

In last my post, I said that you contact us via Contact form and provide link, you can recheck it.

ordasoft.com/About-us/OrdaSoft.html

Why do use akbet@ordasoft.com not clear.

Please, contact us

Thanks,
Taras
Logged Logged
Last Edit: 2017/07/31 09:50 By RomanD.
The administrator has disabled public write access.
Go to top